Robot Love
Kunnen we van robots leren wat liefde is?

Ine Gevers

ROBOT LOVE presenteert een actueel thema: wat betekent het om mens te zijn in de context van robotica en artificiële intelligentie (AI), en hoe kunnen we bepaalde onderscheidende kwaliteiten behouden nu mens en machine gaan samensmelten?

Er is reeds een tendens om onszelf als kwantitatieve machines te zien. Ondertussen moeten robots, om met mensen te leren omgaan, typisch menselijke kwaliteiten in zich opnemen. Kwaliteiten als emotie, intuïtie en vooral liefde. Nu op mensen lijkende machines de huiselijke sfeer betreden, kan kunstmatige intelligentie als spiegel fungeren die ons in staat stelt dieper in onszelf en de huidige samenleving te duiken. ROBOT LOVE, een combinatie van kunst, neurowetenschappen, robotica en ethiek, voelt als een noodzakelijke stap richting inclusie. De vraag die ons vanuit de toekomst tegemoet snelt noopt het vinden van tot antwoorden: kunnen we van robots leren over liefde?

Dit rijk geïllustreerde boek vergezelt de grootschalige ROBOT LOVE tentoonstelling met kunst van 60 internationale kunstenaars op het snijvlak van kunst, technologie en samenleving, onder wie Hito Steyerl, Zoro Feigl, Roger Hiorns, Philippe Parreno, LA Raeven. Gerenommeerde wetenschappers en auteurs zoals Margaret Atwood, Arnon Grunberg, Reza Negarestani, Katarina Kolozova en Tobias Revell dragen bij met verkennende en overtuigende essays. Ze maken ons bewust van hoe science fiction science fact wordt.

Ontwerp: Autobahn Studio

Robot Love 255 x 200 mm | 240 pagina’s
Full colour fotografie
Hard cover
ISBN 9789089897763
Taal: engels

logo-terra
robotlove_book2

Bestel boek

Bij het bestellen van dit ticket ontvang je een voucher waarmee je jouw boek op kunt halen bij de Robot Love Expo Experience.

Praat met PIP!