Woensdag 10, dinsdag 16 en woensdag 31 oktober 2018

Deep Love

Research voor een film vol robotliefde

De schatrijke ingenieur BOB wordt verliefd op de offline levende ALICE. Wat Alice niet weet is dat Bob meedoet aan een baanbrekend experiment waarbij de deelnemers al hun ervaringen uploaden om een liefdevolle AI te creëren. Als Alice dit ontdekt, verbreekt ze de relatie en verdwijnt ze spoorloos. Bob moet alles op het spel zetten om haar terug te vinden en te heroveren.

Dit is het begin van een filmscenario waar Merijn Bolink en Marc van Dijk aan werken. De vraag hoe AI onze beleving van de liefde zal gaan veranderen, staat hierin centraal. Tijdens ROBOT LOVE zullen de schrijvers drie dagen aanwezig zijn voor spontane en geplande socratische gesprekken, brainstormsessies of (besloten) expertmeetings. Ze gebruiken de tentoonstelling als mini-residency om hun verhaal te verrijken.

Tickets
Er zijn geen tickets beschikbaar voor dit onderdeel.

Aanwezig

merijn-bolink

Merijn Bolink (1967) is beeldend kunstenaar. Zijn werk was onder andere te zien in het Groninger Museum, het Gemeentemuseum Den Haag en de Post Gallery in Los Angeles. De laatste jaren streeft Bolink er in zijn werk naar om samen te spannen met AI. Resultaten hiervan waren onder andere te zien bij Galerie Ron Mandos in Amsterdam en in de expositie ‘Humans Need Not Apply’ in de Science Gallery (Dublin).

marc-van-dijk

Marc van Dijk(1979) is kunstenaar en schrijver. Hij is mede-oprichter van het Amsterdamse kunstenaarsinitiatief Paleis van Mieris. Voor Trouw en Filosofie Magazine schrijft hij over filosofie. Hij is regelmatig gastdocent op Design Academy Eindhoven.

Locatie

Robot Love Expo Experience
Campina Melkfabriek
Hoek: Kanaaldijk-Zuid / Hugo van der Goeslaan
5613 LE Eindhoven

Datum

woensdag 10, dinsdag 16 en woensdag 31 oktober 2018
11:00 – 17:00 uur

Andere events

anna-dumitriu-trust-me-i-am-an-artist Praat met PIP!