SPECIAAL VOOR HET PO: DOE-EXPO ROBOTS

Speciaal voor het primair onderwijs hebben SETUP en De Vrijstaat in samenwerking met kunstenaar Casper de Jong de ‘doe-expo’ ROBOTS ontwikkeld voor groepen 5-8 van het primair onderwijs.  In de tentoonstelling ga je met Casper mee op tijdreis om alles te leren over de relatie tussen mens en machine. Aan de hand van prikkelende vragen en opdrachten kunnen leerlingen experimenteren en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien.

In het speciale ROBO-lab krijgen leerlingen een labjas, veiligheidsbril en een chip-tattoo; Opereren op een robot, je smartphone in een echte vriend veranderen of  elkaar programmeren alsof je zelf een robot bent: het kan allemaal!

Duur: 90 minuten
Kosten: € 60,- per groep van 15 leerlingen, incl. begeleidend docent.

40131527591_2ecf46dbc6_o

Bij Robot Love Academy nemen leerlingen in groepen van maximaal 15 deel aan een workshop of rondleiding. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen de tijd en aandacht krijgen om rustig te kijken en zo hun eigen blik te ontwikkelen op Robot Love. Daarom vragen wij scholen wanneer zij met een groep groter dan 15 leerlingen komen om zelf de indeling van de groepen te maken. Daarnaast verwachten wij dat de school per groep van 15 leerlingen voor een begeleider vanuit school zorgt. Robot Love zorgt voor een vakdocent per groep van 15 leerlingen.

Praat met PIP!