Van 21 t/m 29 oktober 2017 presenteerde de Stichting Niet Normaal de Robot Love Ambassade als onderdeel van het World Design Event tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. De Robot Love Ambassade onderzocht relaties tussen mens en robot.

Record aantal bezoekers tijdens Dutch Design Week!
De tentoonstelling in het centrum van Eindhoven trok 63.000 bezoekers. Het opvangcentrum voor verlaten robots diende als een eerste stap om voorbijgangers en consumenten te verleiden om mee te doen. Ze konden oefenen hoe ze een wederzijdse relatie met een onbekende robot kunnen opbouwen. Kunstenaars en coaches begeleiden hen op hun weg.

Ambassade
Man & MachineFoto: Robot Love

The Army of Love

The Army of Love is een groep liefdessoldaten, opgericht door Ingo Niermann, vanuit de observatie dat de seksuele revolutie in de jaren 60 niet leidde tot een gelijke verdeling van liefde. De embassy of ROBOT LOVE verkent de relatie tussen mens en robot. Met de Technologische Universiteiten van Delft, Eindhoven en de Universiteit Twente werden robots geprogrammeerd om te leren van hun interacties met mensen.

Gedurende negen dagen konden bezoekers oefenen in het geven en ontvangen van liefde in het Living Lab van de Embassy of ROBOT LOVE.

Praat met PIP!