De robot-kakkerlakken komen er aan

Robot-kakkerlak van Rolls Royce

Robot-kakkerlak van Rolls Royce

Deze week liet Rolls Royce weten dat zij werken aan robot-kakkerlakken. De sjieke Rolls Royce auto’s ken je misschien wel, maar wist je dat ze ook vliegtuigmotoren maken? Hun plan is om kleine robotjes te maken die worden ingezet om vliegtuigmotoren te inspecteren zonder dat daarvoor de motor uit elkaar gehaald hoeft te worden. De verschillende robot-roaches krijgen allemaal een taakje en werken dan samen om fouten op te sporen, wat SWARM wordt genoemd. We kennen dat uit de natuur: mierenkolonies en bijenzwermen werken ook als een collectief. De ene wesp is goed in eten zoeken, de andere beschermt de koningin. Zo gaan de robot-kakkerlakken dat ook doen, is het plan van Rolls Royce. Kijk hieronder maar naar het filmpje.

Bij Robot Love draait het allemaal om de band tussen mens en robot. We gaan er van uit dat robots nieuwkomers zijn in ons leven, en dat zij (en wij!) nog veel moeten leren om goed met elkaar om te kunnen gaan. Daarom organiseren we een grote expo experience vanaf 15 september 2018 in Eindhoven. Daar kun je dus van alles zien, leren en beleven over robots en kunstmatige intelligentie.

zorg-zeehond Paro

Zorg-zeehond paro

In 2017 was Robot Love ook al te zien, in Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week. Daar kon je onder andere ook Paro knuffelen, een zeehond-zorgrobot. Er lijken steeds meer robot-dieren te komen. Misschien ken je wel de dierenrobots van Wow Wee of de Spik3r van Lego Mindstorms

Omdat er zoveel robots op dieren lijken vroegen we ons bij Robot Love af of we ook een robot-dierendag zouden moeten krijgen. Op 4 oktober kunnen dan alle robot-dieren laten zien hoe lief ze elkaar vinden… Wat denk jij, goed plan?

 

Praat met PIP!