Robot Love kan twee schoolklassen tegelijk ontvangen. Wilt u met een groter aantal klassen (drie of meer) naar Eindhoven komen, dan maken wij u graag opmerkzaam op de educatieve programma’s van collega-instellingen het Van Abbemuseum en MU.

Uw klassen kunnen zo parallel aan elkaar op verschillende locaties in Eindhoven een tentoonstelling bezoeken / workshop doen.

Educatief aanbod Van Abbemuseum

Voor meer informatie over het educatieve aanbod van het Van Abbemuseum in de maanden september – november klik hier.

Schoolklassen zijn welkom bij het Van Abbemuseum tussen 11.00-17.00 uur. Dinsdagmiddag vanaf 15.00 uur is de toegang gratis.

Voor informatie over boekingen kunt u contact opnemen met educatie@vanabbemuseum.nl of bellen met 0402381000.

Collega instellingen

Educatief aanbod MU

Without Creative Coding there are no Robots to Love

MU verkent al 20 jaar de toekomst. Vanaf het STRP-S terrein onderzoekt MU samen met de internationale creatieve voorhoede wat kunst kan zijn. MU denkt vooruit en wakkert creativiteit aan door grensverleggende exposities te laten horen, zien en voelen.

Bij de educatieprogramma’s van MU staat het vragen centraal. Wat zie je gebeuren in het kunstwerk? Waaraan zie je dat? Wat kunnen we nog meer ontdekken? Met Play&Learn laat MU jong en oud op een speelse manier kennismaken met kunst, beeldcultuur en de nieuwe creatieve technieken die tegenwoordig door kunstenaars worden gebruikt.

MU Play & Learn zoomt de laatste jaren specifiek in op de code achter de kunsten. Hoe gebruiken kunstenaars code om hun ideeën vorm te geven? Wat kunnen we van kunstenaars leren over de manier waarop zij reflecteren op de invloed die code en algoritmes hebben op ons dagelijks leven? De leerlijn De Creatieve Code biedt leraren houvast om (creatief) programmeren op een speelse, laagdrempelige manier in hun lesprogramma te verwerken. De leerlijn ondersteunt leraren met training bij het geven van de lessen en daagt leerlingen uit om hun verbeelding vorm te geven met code.

Speciaal in het kader van Robot Love bieden we een interactieve rondleiding in combinatie met een Creatieve Code Kickstarter, waarin leerlingen zelf op zoek gaan naar het verband tussen robots, kunst en code.

Info

  • Programma: Interactieve rondleiding + Creatieve Code Kickstarter
  • Duur: 90 min
  • Prijs: 5 euro per leerling

Exposities

  • 20 juli t/m 30 september
    Dries Depoorter – Back End
  • 12 oktober t/m 11 november
    The New News Room nav Dutch Design Week

Neem contact op met educatie@mu.nl voor meer informatie of het plannen van een bezoek.

dsc01768
Praat met PIP!