Vrijdag 28 september 2018

Under the Horizon

Robot Love en het Nederlands Kamerkoor bieden samen een uniek combi-ticket aan. Bezoek de voorstelling Under the Horizon in Muziekgebouw Eindhoven op vrijdag 28 september en uw ticket geeft u ook toegang tot de Robot Love expo experience (geopend van 15 september tot 2 december 2018). Bestel uw combi-ticket hier.

 

Under the Horizon – Huang Yi Studio + i.s.m. Nederlands Kamerkoor

Met Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra
Huang Yi, Hu Chien en Lin Jou-Wen – Dans & beweging
Ryoichi Kurokawa – Audiovisuals
Muziek van o.a. David Lang, Veljo Tormis en Pärt Uusberg

De jonge Taiwanese danser en choreograaf Huang Yi is een fenomeen in de danswereld. Zijn veelvuldig onderscheiden voorstelling Huang Yi & Kuka, waarin hij danst met een robot, trok wereldwijde aandacht. In zijn gloednieuwe a-cappella dansvoorstelling Under the Horizon worden de dansers van Huang Yi Studio+ vergezeld door het Nederlands Kamerkoor in een reis naar de horizon. Een horizon waar, zo wil de Chinese mythologie, het hiernamaals begint.

Yi: “Ik raakte als kind gefascineerd door schaduwen op de wand. Ik had het gevoel dat ik via die schaduwen mensen van een andere wereld kon zien. Dat ik een blik kon werpen op het hiernamaals. Ik vroeg me af: is er een manier om via je schaduw de doden te vergezellen?”

Met Under the Horizon geeft Yi een eigen – schrijnend actuele én persoonlijke – visie op het tragische liefdesverhaal van Orpheus en Eurydice. Een voorstelling met moderne dans en beweging, live koormuziek en adembenemende audiovisuals van Ryoichi Kurokawa (Japan) waarin Huang Yi een schaduwrijk creëert op de scheidslijn van leven en dood.

Kaarten voor deze voorstelling en Robot Love zijn nu tegelijk te bestellen met het voordelige combiticket op de website van het Muziekgebouw!

Meer informatie

Artistiek leider / Choreograaf | Huang Yi
Muzikaal concept | Huang Yi, Tido Visser
Audio / Visual | Ryoichi Kurokawa
Beweging | Huang Yi, Hu Chien, Lin Jou-Wen
Koor | Nederlands Kamerkoor
Dirigent (op video) | Peter Dijkstra
Dramaturgisch advies | Peggy Olislaegers
Kostuumadvies | Hu Chien (dansers), Merel Veel (koor)
Design engineering | Lin Wei-Yuan (power), Yueh Mei-Chen(structural), Yang Yu-Teh & Curve Art Space Co.Ltd (aesthetic)
Producent | Yukio Nitta
Management | Sozo Artists

 

Huang Yi Studio+ is het laboratorium van een van de meest getalenteerde makers van de toch al vermaarde Taiwanese danswereld. Waar een groep als Cloud Gate al jaren internationaal aan de top staat, is Huang Yi’s doorbraak relatief recent, met zijn voorstelling Huang Yi & Kuka, waarin hij danst met een robot. Zijn werk wordt internationaal met grote aandacht gevolgd, omdat hij op innovatieve wijze techniek en dans koppelt, in een taal die persoonlijk te noemen is. Huang Yi Studio+ wordt ondersteund door de Taiwanese overheid.

Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen. Het Nederlands Kamerkoor wordt geroemd door tot critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016).

Ryoichi Kurokawa (audiovisuals) is een vooraanstaande audiovisuele artiest uit Osaka, Japan, die sinds enkele jaren resideert in Berlijn. Zijn kunstinstallaties zijn vrijwel altijd synesthetisch: klank, kleur, beeld en beweging werken als een geheel samen en vermengen zich op een wijze die ervoor zorgt dat onze persoonlijke ervaring van de werkelijkheid op losse schroeven wordt gezet. Zijn werk werd de laatste jaren vertoond op tal van internationale festivals en musea, waaronder Tate Modern [VK], Biënnale van Venetië [IT], Palais de Tokyo [FR], Transmediale [DE], EMPAC [US], YCAM [JP] en Sonar [ES].

Beluister de Under The Horizon Spotify afspeellijst

Meet the Makers of Under The Horizon video

Locatie

Muziekgebouw
Heuvel 140
5611 DK Eindhoven

Datum

Vrijdag 28 september 2018
20:15 uur

Andere events

freestyle-robopark Praat met PIP!