Heerlijk eten en drinken tijdens DDW

Van het bezichtigen, voelen en ervaren van al het moois dat de Dutch Design Week te bieden heeft, krijg je al snel zin in iets te eten of drinken. Tijdens de Dutch Design Week heeft Robot Love een heus Foodcourt, waar verschillende lokale cateraars zorgen voor heerlijke bits, bites en drinks, zoals belegde broodjes, wraps, brownies, salades, taco’s, smoothies, limonades, speciaalbier en nog veel meer! We geven je graag een idee van de mensen achter al het lekkers dat er op het Foodcourt van Robot Love te halen valt.

 

 

FRE2SH

FRE2SH (Food, Recreation, Energy, Education, Safety and Health) heeft, net als Robot Love, de visie dat technologie en robotisering de mens dient te helpen haar verantwoordelijkheid te nemen binnen de context van duurzame menselijke evolutie, middels het opbouwen en behouden van onze natuurlijke kernwaarden, zoals gezondheid, veiligheid en voedsel (Sustainocratie). FRE2SH hanteert daarbij een circulair systeem waarbij het afval van de ene producent grondstof is voor de volgende in de keten. Zo ontstaat een circulaire keten van processen die afvalloos en water en nutriënten efficiënt met elkaar omgaan. FRE2SH is een coöperatief, participatie initiatief van de Stad van Morgen (Stichting STIR).

Website Stad van Morgen

 

STADSBROUWERIJ EINDHOVEN

2014. Een kleine groep enthousiaste bierliefhebbers en een droom ontmoeten elkaar. Dat die lief konden hebben bleek wel! Die droom verwezenlijken ook! Inmiddels bestaat het brouwteam uit 7 toegewijde mensen met brouwer Rob Bours (Brasserie Bours), aan het creatieve roer. Samen met David Hendrich, schrijver van het boek ‘historische brouwerijen van Eindhoven’, en oprichter van Eijkenrode bier hebben zij Stadsbrouwerij Eindhoven 100 Watt het leven ingeblazen. Speciaal bier is hip en in! We zijn er trots op dat we deel uitmaken van deze beweging. We houden huis in de oude Schellensfabriek, een unieke locatie gelegen langs de Dommel.

Website Stadsbrouwerij Eindhoven

 

DUURZAME KOST

Wij geloven in een maatschappij waar meedoen en gezondheid voor iedereen hand in hand gaan. Door mensen samen gezond voedsel te laten telen, dragen we bij aan het dichtbij beschikbaar maken van gezond voedsel.Wij produceren en distribueren op duurzame wijze groente, fruit en vis. Hierbij werken we met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ons aquaponicssysteem is een duurzaam systeem voor voedselproductie dat aquacultuur combineert met hydrocultuur en 90% minder water gebruikt dan tuinieren in volle grond. Alleen het water dat de planten opnemen wordt bijgevuld. Onze groenten, fruit en vis telen wij gegarandeerd zonder bestrijdingsmiddelen, kunstmatige meststoffen en medicatie.

Website Duurzame Kost

 

 

BUDELSE BROUWERIJ   

De Budelse Brouwerij is sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel en opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’. Inmiddels leidt de vierde generatie van de familie de brouwerij. Ons Budels Pilsener wordt ambachtelijk gebrouwen volgens geheime familiereceptuur, met een verfijnde geur en een uitermate frisse, zachte en aangename smaak. Het gehele assortiment bestaat uit 20 Budelse Bieren, waarvan 10 biologische en 3 alcoholvrije bieren, allen klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. Ieder bier heeft haar eigen receptuur, gebrouwen volgens de inzichten en het pure vakmanschap van onze meesterbrouwer Gerard Arts. Ontdek en Geniet!

Website Budelse Brouwerij

 

GENNEPER HOEVE

De Genneper Hoeve is een boerderij met een eeuwenoude geschiedenis, gelegen aan de zuidkant van Eindhoven, tussen de Tongelreep en de Dommel. Het biologisch-dynamische bedrijf levert daarnaast ook boeiend en zinvol werk aan cliënten van zorginstelling DeSeizoenen, waarvan 4 woonhuizen op het landgoed staan. Het bedrijf heeft ruim 40 melkkoeien. In de zomerperiode staan de koeien op grasklaver weiden rond het erf. Het jongere vee staat op akkers elders in Eindhoven. De vraag naar de hoog-kwalitatieve, biologische kaas is groter dan de koeien aankunnen. De kaas wordt in de eigen boerderijwinkel verkocht en daarnaast op enkele geselecteerde plekken in en rond Eindhoven.

Website Genneper Hoeve

 

CHOKBITES

Mijn naam is Fleur. Ik heb Chokbites laten ontstaan uit passie voor chocolade en een gezonde levensstijl. Graag neem ik jullie mee in mijn wereld, waar verantwoord eten een heerlijkheid is. Alles uit onze keuken is vegan, vrij van suiker, gluten, tarwe, soja, e-nummers en toevoegingen.We zoeten alleen met fruit en/of gedroogd fruit en gebruiken bij voorkeur ‘krom’ fruit en groenten, om verspilling tegen te gaan. Onze verpakkingen zijn van planten gemaakt, herbruikbaar, recyclebaar en/of volledig afbreekbaar. Daarnaast werken we aan een zo laag mogelijke footprint. Chokbites 100% natuurlijk, eerlijk en super lekkerrrr. Geniet!

Liefs Fleur

Website Chokbites

 

EXOTA

Limonades met kleurtjes en bubbels in een mooie beugelfles!
Exota frisdrank is terug van weggeweest. Het nostalgische oud-hollandse merk zit in een nieuw jasje maar nog altijd in de duidelijke herkenbare beugelfles. De beugelfles geeft een extra feestelijk gevoel op het moment dat de fles wordt geopend. De plop en het bruisje wat vrijkomt doen wat met je. Exota is een ambachtelijk limonade verkrijgbaar is in zes smaken en kleuren: champagnepils, sinaasappel, pompelmoes, citroen, mandarijn en grenadine.
Een lekkere priklimonade die past in het smaakbeleving van 2018, fris prikkelend, eerlijk, niet te zoet en zacht van smaak.
De flessen hebben een retro look, wees creatief en gebruik ze als vaas, dat is pas duurzaam!

Website Exota

 

VITAMOBIEL

Wij zijn Healthfoodness. Wij geloven dat eten niet alleen maar moet vullen. Goed eten moet voeden, het moet je alles geven wat je nodig hebt om lekker de dag door te komen. Daarom zetten wij ons dagelijks in om hard werkende mensen en studenten te voorzien van pure, verse bereide voeding, die niet alleen heel gezond is maar vooral ook heel erg lekker!
We begonnen onze droom in 2013 op de High Tech Campus in Eindhoven, waarna bedrijven als ASML en Philips Healthcare volgden. Ons doel is om gezond en lekker eten bereikbaar te maken voor alle werknemers en studenten in Nederland. We zijn erg blij dat we inmiddels ook de Technische Universiteit in Eindhoven mogen voorzien van onze Vitality Catering en we hopen dat er nog vele universiteiten, scholen en bedrijven zullen volgen…

Website Vitamobiel

 

Kom ook heerlijk genieten!

Praat met PIP!