Hoe meer robots, hoe meer werk (voorlopig…)

In het televisieprogramma Brabant 2050 zoekt presentator Merlijn Passier uit hoe het gesteld is met robotisering en werk. Moeten we er zenuwachtig van worden of juist blij zijn dat robots op de werkvloer verschijnen? Arbeidsdeskundige Ton Wilthagen van Tilburg University vertelt er over in de aflevering van 8 juli door Omroep Brabant.

Bij Robot Love hebben we vaak gesprekken met mensen over dit onderwerp. De media belichten nogal eens de angst die mensen kunnen hebben voor het verliezen van hun baan als die zou word ingenomen door een robot. In de aflevering van Brabant 2050 komt aan bod welke banen mensen denken dat het eerst zullen verdwijnen door de komst van robots. Lopende-band werk en kantoorbanen worden dan al snel genoemd. Niet zo leuk om te horen misschien, als je zelf een kantoorbaan hebt of monteur bent bij DAF… Maar het kon wel eens heel anders zijn.

Professor Ton Wilthagen bekijkt het zo: robots zullen ons helpen juist méér werk te hebben op korte termijn. Als we in Brabant voorop blijven lopen in de ontwikkeling van robots en machines die gebruik maken van technologie zoals kunstmatige intelligentie dan is er voorlopig nog flink wat werk aan de winkel.

Robot Love organiseert vanaf 15 september 2018 een aantal events waar robots & werk centraal staan. Interesse? Houd onze events-pagina in de gaten om up-to-date te blijven.

 

Praat met PIP!