ROBOT LOVE succes tijdens DDW en gaat door tot en met 2 december

ROBOT LOVE was een van de hoogtepunten van Dutch Design Week 2018 en trending topic tijdens de zeer drukbezochte en succesvolle editie. En ROBOT LOVE gaat door. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 2 december 2018. Tijdens DDW ontving ROBOT LOVE duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De tentoonstelling en het evenementenprogramma werden hooggewaardeerd door publiek en (inter)nationale pers/media.
 
Bezoekers konden onder meer avatars spotten in Swarming Lounge van kondition pluriel, zich laten strelen door een robot in de Tickle Salon 2.0 van Driessens & Verstappen, en Annelies troosten, het robotzusje van L.A. Raeven. In vier Cyborg Talks werden met het publiek de voor- en nadelen verkend van de vergaande versmelting tussen mens en technologie. De prijswinnaars van de Call for Cyborgs toonden op de Cyborg Catwalk voorbeelden van die versmelting. Tevens is het audiowerk van Petra Ardai deel van de expo. Ze maakte het in opdracht van ROBOT LOVE.

Bezoekers in Grotto van Bart Hess.

Er zijn nog meer speciaal voor ROBOT LOVE gerealiseerde kunstwerken te zien. Het grote publiek ontdekte de meest in het oog springende projecten: Annelies, Looking for Completion van kunstenaarsduo L.A. RaevenABB’s First Steps van Zoro Feigl en Swarming Lounge van kondition pluriel. Tevens toont ROBOT LOVE de muurschildering Love Mysteries van Gijs Frieling & Job Wouters; de betoverende lichtinstallatie van Funda Gül Özcan, Ine Poppe’s geluidskunstwerk met fragmenten uit intieme conversaties tussen chatbot PIP en bezoekers van de website, de multimedia installatie Artificial Cinema van Sam Samiee & Mohammad Salemy, en PUK*, een kunstmatige intelligentie in wording, van Floris Schönfeld.

chef watson - the eatelier

ROBOT LOVE is nog open tot en met 2 december en biedt bezoekers de gelegenheid om up close and personal with robots te interacteren. Tijdens het lichtfestival GLOW, van 10 tot 17 november organiseert ROBOT LOVE opnieuw speciale events, waaronder de Robot Seks Summit, onder het genot van 28 grams of happiness van fooddesign studio The Eatelier.
Voor meer informatie over tentoonstelling, het evenementenprogramma, Robot Café en openingstijden en partners, raadpleeg de website en volg ons via sociale media.

Praat met PIP!