Robot-restaurant bereidt vers gewokte maaltijden

Ze wilden verbazingwekkend lekker eten op tafel zetten, voor een redelijke prijs. Vers gemaakt. En veggie-focused. Vier mannen en hun restaurant. Hun róbot-restaurant wel te verstaan. Niet lang geleden afgestudeerd aan technische universiteit MIT in Boston bedachten de mannen hoe ze robotica konden inzetten om hun doel te bereiken. En nu is restaurant Spyce in downtown Boston een succes.

 

“In het begin dachten we dat bezoekers alleen uit nieuwsgierigheid kwamen eten” vertelt mede-eigenaar Brady Knight. “Maar mensen blijken vooral de kwaliteit te waarderen.” Omdat de kook-robots de maaltijden niet alleen samenstellen, maar ook bereiden, is de kwaliteit altijd hetzelfde. In een grote wand met ronddraaiende automatische wokpannen worden de maaltijden op precies de juiste temperatuur gebakken. Het personeel in het restaurant staat voor de bakwand, en niet erachter. Daardoor kunnen ze met de klant praten, terwijl zij de toppings toevoegen en de kommen serveren.

De mens speelt nog een andere belangrijke rol: Michelin-sterren chef Daniel Boulud raakte enthousiast over het robot-restaurant toen hij het in werking zag. Hij besloot de vier culinaire ondernemers bij te staan met zijn kennis en kunde. En zo bereidt Spyce verse maaltijden voor weinig. De mannen kijken er naar uit om door te groeien en hun restaurant uit te bouwen, zeggen ze.


De Robot Love Expo Experience heeft een Robot Café: via een 20 meter lange wand met vending machines worden er lokale, verse, gezonde lunches, gebak en hapjes geserveerd. Op 15 september openen de deuren aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven. Tot dan!

 

Praat met PIP!