Zaterdag 6 oktober 2018

Designathon Robot Love

Op zaterdag 6 oktober vindt er een designathon plaats waarbij drie soorten expertises elkaar ontmoeten: studenten met een achtergrond in een bèta-discipline, studenten kunst en studenten van de PABO. Plaats van handeling is de prikkelende tentoonstelling ROBOT LOVE in de Melkfabriek in Eindhoven.

Tijdens de designathon werk je in gemixte designgroepen aan het oplossen van een challenge, gebaseerd op het werk E.E.G. Kiss van kunstenaars Lancel/Maat, die hun werk ook live toelichten. Je maakt gezamenlijk een ontwerp en dit pitch je voor een panel van experts. De designathon wordt afgesloten met een brainstorm over mogelijkheden voor educatie. Denk hierbij aan vragen als: Hoe laat je leerlingen nadenken over de impact van technologische ontwikkelingen op de maatschappij en ons menszijn?

De designathon ROBOT LOVE vindt plaats in de nieuwste, culturele hotspot in Eindhoven, de Melkfabriek op het voormalige Campina-terrein aan de Kanaaldijk-Zuid.

Er is plek voor maximaal 30 studenten en er wordt voor de lunch en het diner gezorgd.

De designathon wordt georganiseerd door het lectorenplatform ‘Onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie’.

Voor vragen over de designathon kun je contact opnemen met Nathalie Roos: nathalie.roos@ahk.nl

Locatie

Robot Love – Campina Melkfabriek
Kanaaldijk-Zuid, Hugo van der Goeslaan
5613 LE Eindhoven

Datum

Zaterdag 6 oktober 2018
10.00 – 20.00 (ovb)

hermen-maat-karen-lancel-eeg-kiss-2.0-2018

Andere events

Praat met PIP!