Dinsdag 2 oktober 2018

Kunnen we vrienden zijn met een sociale chatbot?

Door prof. dr. Marjolijn Antheunis en dr. Emmelyn Croes

Over welke eigenschappen zou een chatbot moeten beschikken om bevriend te zijn met een mens? Sociale chatbots zijn volop in ontwikkeling – denk aan Woebot, die therapeutische hulp verleent via Facebook Messenger, of Mitsuku, die verschillende prijzen heeft gewonnen voor de meest mensachtige chatbot. De sociale vaardigheden die chatbot Mitsuku bezit zou vriendschap met een mens mogelijk moeten maken. Emmelyn Croes en Marjolijn Antheunis gaan aan de hand van kersverse eigen onderzoekresultaten in op de vraag of we echt vrienden kunnen worden met een sociale chatbot.

Tickets
Tickets zijn gratis en direct te bestellen via de mini-shop op deze pagina.

Marjolijn Antheunis

Prof. dr. Marjolijn Antheunis is hoogleraar Communication and Technologies bij de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences aan Tilburg University. Ze is gespecialiseerd in de impact van technologie op interpersoonlijke communicatie, met name de effecten van online communicatie op vriendschap en vriendschapsvorming. In een van haar projecten richt ze zich samen met Emmelyn Croes op de vraag of we vriendschap kunnen ontwikkelen met chatbots.

Emmelyn CroesDr. Emmelyn Croes is docent en onderzoeker Communicatiewetenschap bij de Tilburg School of Humanities en Digital Sciences aan Tilburg University. Haar proefschrift, dat zij in maart van dit jaar verdedigde, behandelde de invloed van hedendaagse communicatietechnologieën op de manier waarop we vriendschappen en relaties aangaan en onderhouden.

Locatie

Robot Love Expo Experience
Campina Melkfabriek
Hoek: Kanaaldijk-Zuid / Hugo van der Goeslaan
5613 LE Eindhoven

Datum

Dinsdag 2 oktober 2018
15:00 – 17:00 uur

Bestel Tickets

Andere events

freestyle-robopark Praat met PIP!