Dinsdag 25 september 2018

Meer robots, meer werk

Door prof. dr. Ton Wilthagen en dr. Charissa Freese

Gaan robots ons werk overnemen? Raken veel mensen werkloos of zorgen nieuwe businesskansen juist voor nieuw werk? Waar Ton Wilthagen en Charissa Freese het over eens zijn, is dat robotisering meer werk gaat opleveren. Meer werk voor ondernemers, die moeten onderzoeken hoe zij nieuwe producten of diensten kunnen ontwikkelen om optimaal gebruik te maken van nieuwe technologie. Meer werk voor werkenden om bij te blijven en te kunnen samenwerken met robots. En tot slot: meer werk voor personeelsmanagers, die moeten nadenken hoe de samenwerking tussen mens en robot leidt tot betere opbrengsten voor mens en organisatie. In deze publiekslezing laten Wilthagen en Freese zien welk werk er door robotisering op ons afkomt en hoe organisaties en werkenden zich kunnen voorbereiden.

Tickets
Tickets zijn gratis en direct te bestellen via de mini-shop op deze pagina.

Prof. dr. Ton Wilthagen is hoogleraar Arbeidsmarkt en sociale zekerheid. Hij is geïnteresseerd in de verhouding tussen enerzijds dynamisering en flexibilisering van de arbeidsmarkt en de economie, en anderzijds sociale cohesie, inclusie, bescherming en (nieuwe) zekerheid. De laatste jaren houdt hij zich ook bezig met de invloed van nieuwe technologie, zoals robotisering, op de arbeidsmarkt en werk.

dr. Charissa FreeseDr. Charissa Freese is senior onderzoeker Nieuwe Arbeidsrelaties bij de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences aan Tilburg University. Zij schreef twee rapporten over hoe robotisering en automatisering de aard van het werk en organiseren zal veranderen en hoe organisaties, personeelsmanagers en werkenden zich kunnen voorbereiden op technologische ontwikkelingen.

Locatie

Robot Love Expo Experience
Campina Melkfabriek
Hoek: Kanaaldijk-Zuid / Hugo van der Goeslaan
5613 LE Eindhoven

Datum

Dinsdag 25 september 2018
15:00 – 17:00 uur

Bestel Tickets

Andere events

Praat met PIP!